Levensduur batterij kan beter

Een Amerikaans beginnend bedrijf zegt batterijen te kunnen maken die op lange termijn hun capaciteit grotendeels behouden.

Het in Californië gevestigde Leyden Energy belooft laptopbatterijen die na drie jaar nog steeds tachtig procent van hun oorspronkelijke capaciteit kunnen leveren. Het wil dat ook bewijzen met een garantie voor die termijn.

Om de levensduur te verlengen heeft het bedrijf een Elektrolyt-technologie (die het zelf in licentie neemt van een ander bedrijf) gecommercialiseerd. “Met onze elektrolyt kunnen we van elke lithium-ion-chemie de levenscyclus en tegelijkertijd de energie-intensiteit verbeteren”, zegt Aakar Patel, directeur van het bedrijf, tegenover CNet. De productiekosten zouden niet hoger liggen dan bij bestaande batterijen.

De elektrolyt die Leyden Energy maakt is van lithium-ionzout. Dat blijft volgens het bedrijf stabiel bij hoge temperaturen en zorgt ervoor dat de energievermindering van de actieve componenten minder snel optreedt. Het bedrijf wil zich zowel op laptops als telefoons, tablets en zelfs auto’s richten.

Energieverlies is een prangend probleem voor batterijen. Wanneer een herlaadbare batterij enkele jaren intensief wordt gebruikt in combinatie met temperatuurwisselingen (bijvoorbeeld in een smartphone of laptop), verliest zij een groot deel van haar opslagcapaciteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business