Nieuws

Farmville-maker Zynga wil naar de beurs

Zynga, de Amerikaanse ontwerper van Facebookspelletjes zoals Farmville, is van plan om eind juni naar de beurs te gaan. De waarde van het bedrijf wordt geraamd op 6 tot 8 miljard dollar.

Dat bericht het financiële nieuwsagentschap Bloomberg. Zynga telt volgens onderzoekers van AppData 250 miljoen actieve spelers per maand.

Farmville, een game waarbij je een virtuele boerderij opbouwt, is vermoedelijk het populairste spel uit de portefeuille. De spelletjes op zich zijn gratis, maar voor kleine bedragen kunnen de spelers extraatjes kopen, zoals koeien of tractoren. De bedoeling is dat spelers hun boerderij vergelijken met die van anderen.

Nieuwe zeepbel in de maak?
Internetbedrijven schuiven momenteel aan voor een beursgang. Vorige week verdubbelde het aandeel van de sociaalnetwerksite LinkedIn in waarde op de eerste beursdag. En gisteren realiseerde ook de Russische zoekmachine Yandex een succesvolle beursstart.

De belangrijkste beursgang van een internetbedrijf wordt in mei 2012 verwacht. Dan zou Facebook naar de beurs gaan. De grootste sociaalnetwerksite van het wereldwijde net wordt een waarde toegedicht die kan oplopen tot 80 miljard dollar.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business