Nieuws

Lockbin 2.0

E-mail lijkt op een open prentbriefkaart versturen. Iedereen kan die inkijken, van je netwerkbeheerder en je provider tot collega’s van de ontvanger. Tenzij je zo’n bericht grondig versleutelt.

Daar bestaan natuurlijk diverse oplossingen voor. Maar weinig zijn zo gebruiksvriendelijk als Lockbin. Lockbin is in feite een webservice, die je dus geheel vanuit je browser kunt bedienen. Maar op de site kan je ook terecht voor een Lockbin Desktop-app, geschreven in Java (en dus te gebruiken op onder meer Windows, Linux en Mac). Na het uitpakken van het zipbestand moet je wel eerst even ‘install.bat’ draaien.

[download_file]

De interface doet meteen denken aan een klassieke, no-nonsense e-mailclient, met typische velden als Your Name, Your Email en Recipient Email. Opvallend zijn wel de velden Password en Confirm Password: het is aan de hand van deze wachtwoorden dat je bericht met AES-256 bit versleuteld wordt. Eventuele bijlagen worden eveneens geëncrypteerd.
De ontvanger krijgt in eerste instantie een bericht in zijn mailbox met een link naar de Lockbin-servers, waar hij jouw versleutelde bericht kan bekijken. Uiteraard zal hij dan wel eerst het bijhorende wachtwoord moeten invoeren. Maar dat heb je hem natuurlijk al doorgespeeld. Telefonisch, bijvoorbeeld.
Tijdens onze tests werkt de service opvallend snel, maar het gebeurt wel dat we bij het aanklikken van de link op een foutbericht van de Lockbin-service worden vergast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business