Nieuws

Sony: We werken nog niet aan PlayStation 4

Sony werkt dan toch niet aan de PlayStation 4. De uitspraken die financieel directeur Masaru Kato vorige week deed zijn volgens de Japanners verkeerd begrepen.

Tijdens een teleconferentie met investeerders vorige week weet Sony’s financieel directeur Masaru Kato het gestegen budget voor research deels aan de ontwikkeling van een nieuw platform. In een interview met het Japanse J-Cast verduidelijkt een woordvoerder van Sony die uitspraak. Dat meldt Kotaku.

Niet PS4 maar NGP
“De PS3 leeft nog, maar dit is een platformbusiness”, zei Kato vorige week. “Wanneer het nieuwe platform geïntroduceerd wordt kan ik niet kwijt, maar de ontwikkeling daarvan is begonnen en dus zijn de kosten opgenomen in de jaarcijfers."

Sony beweert nu dat Kato met het nieuwe platform waar hij naar verwees niet de opvolger van de PlayStation 3 bedoelde, maar de nieuwe PlayStation Portable. Die heeft als werktitel Next Generation Portable (NGP) en moet dit jaar nog in de winkels liggen. Sony geeft meer details vrij tijdens de E3-beurs die volgende week in Los Angeles plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business