Nieuws

Sony-hackers mikken op Nintendo en FBI

De hackersgroep die vorige week inbrak bij Sonypictures.com heeft ook de Japanse spellenboer Nintendo en een partner van de FBI gehackt.

Vorige week verspreidde hackersgroep LulzSec de gegevens van Belgische en Nederlandse leden van Sony Pictures. Dat is de film-, studio-, en televisie-afdeling van het Japanse multimedia- en entertainmentconcern.

Expert in cybersecurity gehackt
Sony Pictures bevestigt de diefstal op zijn website en meldt dat het samenwerkt met de FBI om de daders op te sporen. Ver hoeft de FBI niet te zoeken, want de hackers zouden naar eigen zeggen ook binnengedrongen zijn op een website van InfraGard. Dat is een expert in cybersecurity die onder meer samenwerkt met de FBI.

[related_article id=”158578″]

Bij die aanval werd de homepage vervangen door een video en een uitdagende boodschap die gericht was aan de FBI. Ook werden de gebruikersnamen en wachtwoorden van 180 gebruikers (waaronder de FBI en andere overheidsorganen) van de website van InfraGard Atlanta gestolen.

Wraakactie
De hackersgroep plaatste een verklaring en downloadlinks naar de gelekte gebruikersgegevens op Pastebin.com. De groep zegt te handelen uit wraak, omdat de Amerikaanse regering ernstige cyberaanvallen voortaan als oorlogsdaden gaat beschouwen.

Op Pastebin is ook het e-mailarchief te vinden van een medewerker van InfraGard. Die gebruikte steeds hetzelfde wachtwoord om op de website van zijn werkgever in te loggen, voor zijn persoonlijke Gmail-account en voor het Gmail-account van zijn beveiligingsbedrijfje Unveillance.

LulzSec zou de man voorgesteld hebben om af te zien van publicatie indien hij hen informatie kon bezorgen over de manier waarop hij met Unveillance klanten helpt om botnets onschadelijk te maken. Dat vertelde de man aan CNet. De hackersgroep ontkent echter dat er sprake is van afpersing en beweert zelfs dat de man zijn concurrenten wilde laten hacken door LulzSec tegen betaling.

Fans van Nintendo
Behalve bij InfraGard is LulzSec binnengedrongen op de servers van Nintendo. Maar daar werd geen belangrijke informatie buit gemaakt. In een tweet geven de hackers trouwens aan grote fans te zijn van de SNES- en Nintendo 64-spelconsoles. Nintendo zegt het lek waardoor LulzSec is binnengeraakt al gedicht te hebben.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business