Hoewel Apple zijn iCloud-dienst nog niet heeft gelanceerd, mag het in Duitsland al rekenen op een klacht wegens concurrentievervalsing. De muziekstreamingdienst Simfy heeft een klacht ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit omdat zijn iPad-app niet wordt toegelaten in de App Store. De concurrent van Spotify meent dat de naderende lancering van Apples eigen muziekstreamingdienst iCloud daar […]


Hoewel Apple zijn iCloud-dienst nog niet heeft gelanceerd, mag het in Duitsland al rekenen op een klacht wegens concurrentievervalsing.

De muziekstreamingdienst Simfy heeft een klacht ingediend bij de Duitse mededingingsautoriteit omdat zijn iPad-app niet wordt toegelaten in de App Store. De concurrent van Spotify meent dat de naderende lancering van Apples eigen muziekstreamingdienst iCloud daar mee te maken heeft.

Simfy biedt momenteel in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk abonnementen aan om muziek te streamen naar mobiele apparaten en computers. Het bedrijf heeft al een app voor de iPhone en iPod Touch, maar de iPad-app die het indiende bij Apple wordt maar niet goedgekeurd.


[related_article id=”158256″]

Onaanvaardbaar
Algemeen directeur Gerrit Schumann vertelt aan The Next Web dat hij Apple altijd als een belangrijke partner heeft beschouwd, maar dat het onaanvaardbaar is dat het bedrijf de markt op deze manier wil controleren.

“De App Store is het belangrijkste medium om onze klanten te bereiken. Die vragen al een tijdje naar een iPad-app. We zijn grote fans van Apple en zijn producten, en daarom is het zeer teleurstellend dat we al maanden aan het lijntje gehouden worden”, aldus Schumann.