Grote Europese inval bij piraten

In heel Europa zijn verschillende mensen gearresteerd voor hun aandeel in de Duitse illegale streamingsite Kino.to.

Bij de invallen zijn volgens TorrentFreak dertien mensen gearresteerd, een veertiende persoon is voortvluchtig. Er werden invallen gedaan in Nederland, Duitsland, Spanje en Frankrijk op thuisadressen en in datacenters.

Doelwit was de organisatie achter streamingsite Kino.to lamleggen. De site is met vier miljoen bezoekers per dag een van de populairste websites in Duitsland, maar kan ook in andere Duitssprekende landen op fans rekenen. De site host zelf niets, maar indexeert wel materiaal dat op andere streaming- en hostingdiensten te vinden is.

De site zelf is intussen onbereikbaar, maar in de Google-cache staat een Duitse politiemededeling die zegt dat de site werd afgesloten vanwege een schending van de auteursrechten.

Meer dan 250 agenten
Volgens TorrentFreak werden bij de inval in Duitsland alleen al 250 politieagenten ingezet. Ze werden bijgestaan door zeventien computerspecialisten.

De site kwam enkele maanden geleden al op de radar van de MPAA, de Amerikaanse filmsector. In een verklaring zegt de procureur in het Duitse Dresden dat de site miljoenen euro’s winst maakte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business