Nieuws

LulzSec hackt Amerikaanse Senaat

De hackersbeweging LulzSec laat weer van zich horen. Ditmaal met inbraken bij de Amerikaanse Senaat en bij spelontwikkelaar Bethesda.

Lulz Security wist dit weekend binnen te dringen in een publieke sectie van de website senate.gov. In een reactie aan persbureau Reuters vertelt Senaatslid Martina Bradford dat er op de server waar de website op draait geen gevoelige gegevens van gebruikers worden opgeslagen.

LulzSec publiceerde wel basisinformatie op zijn website, waaronder het bestandssysteem en de configuratiebestanden van de Apache-server.

[related_article id=”161920″]

De hackers zijn geen fan van de Amerikaanse regering en dagen haar ook uit. Ze vragen zich in het persbericht waarin ze de aanval openbaar maken af of de aanval als een oorlogsdaad wordt beschouwd. Het Pentagon gaf eind vorige maand namelijk aan dat cyberaanvallen onder bepaalde omstandigheden met militaire acties beantwoord zullen worden.

Broncode Beteshda-sites gestolen
Bij de aanval op spelontwikkelaar Bethesda Softworks die enkele weken geleden plaatsvond, werd wel gevoelige informatie buit gemaakt. LulzSec verspreidt een torrentbestand met daarin de broncode en de databasewachtwoorden van de website van het spel Brink en van andere sites van de ontwikkelaar. Bethesda is onder meer auteur van de populaire gameseries Fallout en The Elder Scrolls.

De hackers bemachtigden ook de gebruikersgegevens van ongeveer tweehonderdduizend Brink-spelers. Maar ze maken deze naar eigen zeggen niet openbaar uit sympathie voor de spelontwikkelaar. Bethesda erkent de diefstal op zijn blog, maar benadrukt dat er geen kredietkaartgegevens werden gestolen. Spelers wordt wel aangeraden om hun gebruikersnaam en wachtwoord te veranderen.

LulzSec haalde recent nog het nieuws met cyberaanvallen op onder meer Sony Pictures, Sony BMG, Nintendo, de pornosite Pron.com en Fox.com. De hackersbeweging is nog maar enkele maanden actief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business