Nieuws

Nokia lanceert eerste MeeGo-smartphone

De eerste Nokia-smartphones met Windows Phone 7 komen later dit jaar. Maar de Finnen proberen het eerst nog even met de MeeGo-smartphone N9.

Topman Stephen Elop stelde op een Nokia-evenement in Singapore enkele nieuwe toestellen voor. De eerste Windows Phone 7-smartphones van Nokia schitterden door afwezigheid, maar Elop heeft er een goed oog in dat ze dit jaar nog in de winkels liggen. Vrijwel alle aandacht ging daarom naar de N9.

De N9 is Nokia’s eerst smartphone met het op Linux gebaseerde MeeGo-besturingssysteem. De behuizing is in zijn geheel uit duurzaam kunststof gegoten. Het gebolde amoledscherm meet diagonaal 3,9 inch en heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels. Fysieke knoppen ga je aan de voorzijde niet vinden. Je activeert het toestel met een dubbele tik op het scherm.

[related_article id=”161563″]

Micro-sim
Aan boord bevindt zich 1 GB RAM-geheugen en een Omap3-processor van Texas Instruments met een kloksnelheid van 1 GHz en een extra GPU. Het toestel is zowel compatibel met gsm- als WCDMA-netwerken. Gps, bluetooth, een achtmegapixelcamera met een lens van Carl Zeiss, een frontcamera voor videobellen en een NFC-chip zijn eveneens aanwezig. De N9 slikt net als de iPhone 4 microsimkaartjes.

De N9 draait op MeeGo 1.2. Het besturingssysteem is opgebouwd rond drie centrale schermen waartussen je kan wisselen met een veegbeweging. Een scherm rangschikt met icoontjes je applicaties, een ander toont miniatuurweergeaven van actieve applicaties en het derde is het meldingenscherm.

Wanneer en waar de N9 op de markt komt is nog steeds niet bekend. Wel dat hij beschikbaar zal zijn in drie verschillende kleuren en met 16 of 64 GB aan opslaggeheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business