Nieuws

De Lijn maakt mobiele routeplanner

De Lijn werkt hard aan een routeplanner die je op een mobiele telefoon kan raadplegen. Hij zal ook waarschuwen voor vertragingen.

De huidige routeplanner van De Lijn is eigenlijk alleen gebruiksvriendelijk als je er met een desktopcomputer naartoe surft. En dat betekent dat je je route op voorhand moet opzoeken en afdrukken. Eén kleine tegenvaller en heel je papieren planning valt in duigen. Wil je toch met je mobiele telefoon reisinformatie opzoeken, dan heb je maar beter behoorlijk wat geduld.

Het is De Lijn ook niet ontgaan dat mensen steeds meer mobiel surfen. Om daarop in te spelen heeft De Lijn vorig jaar projecten gestart om de mobiele internetgebruiker beter te bedienen. De mobiele routeplanner is er daar één van.

[related_article id=”161563″]

Vertrekinfo
Naast de trajectsuggesties zal de routeplannen informatie geven over de vertrektijden van trams en bussen. Klanten zijn dus meteen op de hoogte van vertragingen en kunnen al meteen hun reisplannen daarop afstemmen.

De toepassing zal ook toestaan dat je favoriete routes opslaat, waarover je dan makkelijker informatie kan opsnorren. Je zal ook kunnen aangeven welke je favoriete haltes en lijnen zijn.

Volgens de info die ZDNet.be op dit ogenblik ter beschikking heeft, zou de mobiele routeplanner geen app zijn, maar een mobiele website. Het voordeel is dat de toepassing zo meteen beschikbaar is op alle mobiele telefoons met internettoegang, of het nu een iPhone of BlackBerry is of een Windows Phone 7-, Symbian- of Androidtoestel.

Tom Van de Vreken, de woordvoerder van De Lijn, wil de details van de routeplanner niet bevestigen, maar zegt wel dat hij er allicht na de zomer komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business