Nieuws

PS3-hacker werkt bij Facebook

George ‘Geohot’ Hotz, de beruchte hacker van de iPhone en de PlayStation 3, is aan de slag gegaan bij Facebook.

Dat schrijft TechUnwrapped op basis van een bericht op de Facebookpagina van de Amerikaanse hacker. Gabe Rivera, een medewerker van Techmeme, ontdekte dat Hotz op 17 juni aan zijn Facebookvrienden openbaarde dat hij momenteel bij Facebook werkt.

iPad-app?
Welke functie Hotz heeft is niet bekend, maar gezien zijn ervaring met Apples mobiele besturingssysteem iOS is het niet onwaarschijnlijk dat hij helpt bij de ontwikkeling van de langverwachte Facebook-app voor de iPad. Zowel Hotz als Facebook heeft nog niet gereageerd.

Joshua Hill, een lid van het iOS-jailbreakteam Chronic-Dev, zei in een interview met TechUnwrapped dat hij Hotz onlangs heeft uitgedaagd om een exploit in de bootrom van de iPad 2 te vinden, zodat men die kan jailbreaken. Hotz wees de uitdaging echter van de hand.

Sony
Volgens Hill deed hij dat omdat hij niet meer in de spotlights wil staan na de recente rechtszaak met Sony (voor het hacken van de PlayStation 3) en om zijn huidige job, bij Facebook dus, niet in het gedrang te brengen.

De nu 21-jarige hacker werd bekend toen hij er in 2007 als eerste in slaagde om via een softwarehack de iPhone te jailbreaken. Later richtte hij zijn pijlen op de PlayStation 3-spelconsole omdat Sony de mogelijkheid om Linux te installeren uitschakelde. Geohot raakte verwikkeld in een bitse gerechtelijke strijd met de Japanners, maar kwam onlangs tot een schikking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business