Nieuws

µTorrent 3.0 voor Windows

De derde mijlpaal van de populaire bittorrentclient µTorrent voegt een waslijst aan nieuwe functies toe.

Vier miljoen gebruikers wikten en wogen de verschillende alpha-, bèta- en releasecandidateversies van µTorrent 3.0 (ook uTorrent genoemd) voor Windows. Ondanks de vele nieuwe functies is het installatiebestand amper 624 Kb groot.

Nieuw is onder meer de mogelijkheid om torrentbestanden een waardecijfer toe te kennen en er een opmerking bij te schrijven. Medegebruikers van uTorrent 3.0 kunnen zo een idee krijgen over de kwaliteit van een bestand voor ze het downloaden.

[related_article id=”160534″]

Torrents streamen
Een ander nieuwtje dat het downloaden van verkeerd benoemde films of video’s van slechte kwaliteit moet voorkomen is de mogelijkheid om video’s te streamen. Je hoeft dus niet meer te wachten tot een download compleet is om te beginnen met kijken.

Torrents creëren en delen kan nu veel makkelijker. Het volstaat om de map of het bestand dat je wilt delen naar de daarvoor voorziene ruimte in het programma te slepen. uTorrent maakt het torrentbestand dan aan, begint automatisch te seeden en vraagt of je een link naar je vrienden wil sturen via e-mail of sociale netwerken.

De interface van uTorrent heeft een ware metamorfose ondergaan. Voor beginnende gebruikers is er een basislay-out waarin alleen de essentiële onderdelen die jij kiest worden weergegeven. Ook werd de handleiding uitgebreid en heeft deze een prominentere plaats gekregen.

Afstandsbediening en webinterface
Voor de gevorderde gebruikers heeft de ontwikkelaar ondersteuning voor afstandsbedieningen toegevoegd. Zo kan je bijvoorbeeld met je smartphone de vorderingen van je downloads bekijken terwijl je van huis bent. En als je elders achter een computer zit, kan je je eigen programma besturen via de nieuwe beveiligde webinterface.

uTorrent 3.0 voor Windows is beschikbaar in dertig verschillende talen. Downloaden kan op de officiële website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business