Nieuws

Google +1 deze week in Nederland

Google rolt deze week zijn +1-knop uit in Nederland en België. De zoekgigant wil zo de concurrentie met Facebook aangaan.

De afgelopen maanden is de oplettende internetgebruiker ongetwijfeld iets opgevallen. Bij verschillende websites, vooral Amerikaanse, prijkt er sinds kort een +1-knopje in de Google-kleuren naast de intussen wijdverspreide Tweet-knop en de Vind ik leuk-knop van Facebook.

[related_article id=”158901″]

Met de +1- knop kan je je waardering voor een webpagina meedelen aan de personen waarmee je via de verschillende diensten van Google in contact staat. Komt een pagina die je hebt gewaardeerd toevallig voor in de zoekresultaten van een Gmail-contact, dan krijgt hij of zij dat te zien.

De dienst is momenteel al beschikbaar in de Verenigde Staten en momenteel wordt hij uitgerold naar Google.uk, Google.fr en Google.de. Later deze week zijn ook de Nederlandse thuispagina’s van Google aan de beurt. Dat vertelt woordvoerder Mark Jansen aan Tweakers.

Websitebeheerders kunnen de +1-knop nu al implementeren. Meer info vind je op de officiële Nederlandse Google AdWords-blog.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business