Nieuws

Operatoren tevreden met prijslimiet dataroaming

De Belgische gsm-operatoren zijn niet ontevreden met de nieuwe Europese maximumtarieven voor mobiel internet in het buitenland. In juli volgend jaar zou de Europese Unie een maximumtarief opleggen van 90 eurocent per megabyte, exclusief btw. Vanaf juli 2014 mag dat nog 50 eurocent zijn.

Het gaat om een voorstel van eurocommissaris voor de Digitale Agenda Neelie Kroes dat nog moet worden goedgekeurd door het Europees Parlement en de Raad.

Reactie operatoren
De Belgische gsm-operatoren reageren gematigd positief op de maatregel. "Onze huidige tarieven voor dataroaming zijn gebaseerd op de tarieven die aan ons worden aangerekend door de buitenlandse operatoren", zegt Patti Verdoodt van Mobistar. "Als alle operatoren een prijsdaling moeten doorvoeren, kunnen wij ook omlaag."

Proximus wijst erop dat het nu al tariefplannen heeft met een prijs voor mobiel internet die lager ligt dan 90 cent plus btw. De maximumprijs ligt echter, net als bij Mobistar, op 3,63 euro.

Base ziet de prijsverlaging als een stimulans voor de creativiteit. "Gsm-operatoren zullen steeds meer op zoek moeten gaan naar alternatieve inkomstenbronnen", zegt woordvoerder Bart Vandesompele. "Mogelijk moeten we meer inkomsten halen uit het aanbod van inhoud, voor iPads of smartphones. Base is het gewoon om zich opnieuw uit te vinden."

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business