Nieuws

Aspex

Aspex is de vreemde eend in de bijt, omdat het zich voornamelijk focust op application hosting.

Ze stellen partnersoftware online ter beschikking via hun eigen datacenters en ondersteunen hun klanten bij het onderhoud en de updates daarvan.

Ze richten zich daarnaast niet op eindgebruikers, maar op ISV’s en resellers die hun software online willen aanbieden aan klanten. Bedrijven zetten steeds vaker hun applicaties extern, omdat ze merken dat ze zelf nooit de veiligheidsstandaarden kunnen garanderen die een datacenter hanteert.

Virtuele desktop
Aspex biedt dus vooral maatwerk, al hebben ze met WorkSpace ook een standaardproduct. Deze virtuele desktop biedt alle basis kantoorsoftware zoals Microsoft Office, Adobe Reader enzovoort. Op verzoek van de klant kunnen daar pakketten aan toegevoegd worden, en voor geïnteresseerde partijen is er een testaccount mogelijk.

De onderliggende hardware is eventueel het shared platform van Aspex: in dat geval heeft de reseller geen toegang tot de fysieke systemen. Bij dedicated hosting krijgt de partner wel volledige toegang.

Aspex hanteert een standaard-SLA die op bepaalde punten kan aangepast worden, op basis van de behoeften van de partner. Zo wordt duidelijk omschreven van welke infrastructuurcomponenten er gebruik wordt gemaakt.

In onderling overleg wordt afgesproken wat bedrijfskritisch is voor de performantie van de applicatie en de infrastructuur. Daarnaast leveren ze een SLA op applicatieniveau. Omdat ze zich richten op resellers, zijn hun prijzen niet publiek beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business