Nieuws

Combell

Combell bestaat al elf jaar, en dus is zijn aanbod volledig. Het wordt bovendien voortdurend uitgebreid en aangepast. Zo zijn de diensten ‘Online Harde Schijf’ en online back-up (Filebase) momenteel in bètafase.

Als extra diensten bieden ze onder meer Online Fax (faxen ontvangen in je mailbox) en SiteBuilder aan. Met die laatste maak je vrij eenvoudig een eigen website, met keuze uit meer dan 700 webdesigns en 15.000 sjablonen. Verder werken ze aan MailBuilder, een e-mailmarketingtool en registreren ze SSL-certificaten via Thawte, Verisign, Comodo en GeoTrust.

Garanties
Combell ondervindt dat zijn klanten pure hosting steeds vanzelfsprekender vinden: hun site moet beschikbaar zijn op elk moment van de dag. Heel wat klanten leven bovendien uitsluitend van hun online-inkomsten. Downtime resulteert dus rechtstreeks in omzetverlies. Daarom eisen hun klanten steeds meer garanties via SLA’s.

Combell heeft de laatste jaren dan ook in zijn hostinginfrastructuur geïnvesteerd om aan deze noden te kunnen voldoen. Cloudgebaseerde diensten worden een middel om software aan te bieden via internet in een abonnementsformule.

Vandaag is er bijvoorbeeld Business E-mail (Hosted Exchange), dat zo goedkoop is dat het voor een kmo voordeliger is dan een eigen server te installeren en te onderhouden. Ook SharePoint en enkele andere diensten bieden ze op deze manier aan. Bovendien kunnen hun klanten bij problemen steeds een beroep doen op specialisten.

Hoewel steeds meer buitenlandse spelers goedkope hosting zonder ondersteuning aanbieden, doet Combell hier niet aan mee. Hun strategie is om klanten te behouden die hun service waarderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business