Nieuws

Real Internet Solutions

RIS mikt duidelijk op het bedrijfssegment en biedt zijn klanten alle mogelijke hostingdiensten aan. Sommige van deze diensten worden samen met partners ingevuld.

Afhankelijk van de dienst kan het zijn dat je gegevens in een ander datacenter terechtkomen. Wij probeerden de back-upclient ‘Backup Partner’. Die werkt met software van Cloud Partners en is te downloaden in drie varianten. Voor thuisgebruik volstaat een Home Editie, waarmee je eenvoudig gegevens versleuteld back-upt naar het datacenter.

De Zakelijke Editie Desktop kost iets meer, maar maakt een volledige systeemstatus en kan bijvoorbeeld overweg met bestanden die vergrendeld zijn tijdens het back-upvenster. Er is daarnaast ondersteuning voor het veiligstellen van Exchange/mailboxen, MS-SQL-databases, Active Directory en SharePoint.

Statusrapport
De initiële back-up duurt even, maar daarna wordt er gewerkt met incrementele back-ups. Elke dag krijgen we via mail een statusrapport. Daarin staat de hoeveelheid gegevens die werden verstuurd en de hoeveelheid gebruikte en nog beschikbare schijfruimte. De prijs van de dienst varieert enorm naargelang het volume dat je afneemt: bij meer opslagruimte daalt de prijs per gigabyte gevoelig.

Cloud Partners biedt eveneens de dienst File Partner aan, waarmee je op een veilige manier bestanden tijdelijk of permanent in een Belgisch datacenter kunt opslaan. Dit is bijvoorbeeld handig voor bestanden die te groot zijn om via e-mail te versturen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business