Nieuws

Telenet (Hostbasket)

Hostbasket, een dochteronderneming van het Belgische Telenet, heeft een volledig dienstenaanbod. Buiten de standaardservices is er onder meer online back-upsoftware voor Windows, Windows Server, Linux en Mac en ondersteunende plug-ins voor MS-SQL en Exchange.

Het importeren van de initiële back-up is gratis, zodat er minder dataverkeer wordt gebruikt; de daaropvolgende back-ups zijn differentieel. Via e-mailrapportage blijf je op de hoogte.

Nomadesk is een eenvoudige manier om bestanden te delen of bestanden te synchroniseren tussen computers, smartphones en tabletcomputers. Met de dienst Team Foundation Server kunnen ontwikkelaars dan weer hun broncode centraal bewaren. De dienst zorgt er daarnaast voor dat maar één persoon tegelijk een bestand kan wijzigen, en de dienst controleert het versiebeheer.

[related_article id=”158455″]

Hosted CRM automatiseert marketing-, sales- en after sales-processen om klantenrelaties te optimaliseren. Deze dienst is gebaseerd op Microsoft Dynamics CRM. Met Dynamic Cloud zet je dan weer zelf virtuele servers op wanneer je die nodig hebt.

Achteraf betalen
Op ieder moment zijn processorkracht, geheugen en opslagcapaciteit aanpasbaar, bijvoorbeeld om piekgebruik op te vangen. Achteraf betaal je alleen voor de verbruikte capaciteit; de berekening gebeurt dagelijks. Hostbasket levert momenteel ook gehoste Exchange 2010 en SharePoint 2010. Binnenkort komen daar ook diensten gebaseerd op Microsoft Project-server, Alfresco en een nieuwe versie van de Dynamic Cloud bij.

Hostbasket denkt dat hosters de volgende maanden en jaren hun portfolio aan SaaS-diensten moeten uitbreiden om aan de toenemende vraag te voldoen. Dit gebeurt vaak via partnerships met softwareleveranciers.

Een tweede trend is dat hosters niet altijd alle diensten zelf zullen gaan hosten, maar sneller een beroep doen op softwareleveranciers of andere hosters. Hosters zullen dit zelf niet meer allemaal kunnen implementeren. Ze verwachten tot slot ook nog verdere consolidatie in de markt, waarbij vooral kleinere hosters het moeilijk zullen krijgen of worden overgenomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business