Nieuws

Terremark

Terremark levert in Europa vanuit lokale datacenters zijn Enterprise Cloud en Infinistructure managed cloud aan zakelijke klanten. Voor testen, ontwikkeling en de professioneel hobbyist is er de vCloud Express Public Cloud-dienst. Die wordt geleverd vanuit Amerikaanse datacentra.

De prijs start vanaf ongeveer 3 cent per uur voor gebruik van een virtuele machine. In principe krijgt de klant volledige toegang (root of admin access) tot de servers die hij afneemt, en kan hij dus vrij alle instellingen aanpassen. Je moet wel met enige kennis van zaken de dienst beheren en de nodige veiligheidsmaatregelen in acht nemen.

Afhankelijk van de opties varieert de kostprijs van enkele honderden euro’s per jaar voor vCloud Express tot vele duizenden euro’s voor de Enterprise Cloud. De onderliggende infrastructuur is krachtig genoeg om SLA’s met een zeer hoge uptime te garanderen.

Als de maandelijkse uptime niet wordt gehaald, is er een vergoeding voor de klant die kan oplopen tot een jaar lang gratis hosting. Ze vermelden wel dat zoiets in de voorbije tien jaar nog nooit is voorgekomen.

Duurzaamheid
Ook Terremark ziet een consolidatieslag aankomen. Daarnaast verwacht het – net als in de telefoniemarkt – meer zogenaamde virtuele hostingproviders die diensten afnemen bij de grote providers en die vervolgens met aanvullende diensten of applicaties doorverkopen aan eindklanten.

Terremark is lid van de Green Grid, een organisatie die duurzame ICT in alle geledingen wil implementeren. Ze vinden het belangrijk dat er duurzaam wordt omgegaan met energie, niet alleen vanwege het milieu maar ook omdat het goedkoper is.

back-upbedrijfreviewsterremarkwebhosting

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals