Nieuws

Vervangt Google+ persoonlijke blogs?

Prominente technologiebloggers sluiten hun persoonlijke blog en gaan gewoon verder op Google+ om dichter bij hun publiek te staan.

Onder de overstappers zijn onder andere Kevin Rose, de oprichter van Digg en Bill Gross, de oprichter van de startup-ondersteuningsdienst Idealab. Kevin Rose heeft zijn eigen blog zelfs gesloten: de domeinnaam KevinRose.com verwijst nu zelfs naar zijn pagina op Google+.

“G+ geeft me meer interactie (in realtime) en engagement dan mijn blog ooit deed”, schrijft Rose op Google+. De reacties op zijn mededeling zijn overwegend positief, waarbij sommige lezers hem nu al prijzen voor zijn vooruitstrevendheid.

[related_article id=”158901″]

Een kleine minderheid Rosefans zijn minder enthousiast. Je eigen blog sluiten en op Google+ zetten, speelt alleen maar in de kaart van Google vinden ze. Er komt een internet binnen het internet dat volledig door Google gecontroleerd wordt, en je verliest alle controle over je eigen online aanwezigheid.

Komen Eten
Technologiewebsite Technology Review oppert de mogelijkheid dat het hier gaat om een pure publiciteitsstunt. Vergelijkbaar met een tanende televisiester die nog eens in de aandacht wil komen door deel te nemen aan Komen Eten.

Maar Technology Review denkt dat er meer aan de hand is. Bloggers hebben de afgelopen jaren immers erg zorgvuldig gewerkt aan hun online aanwezigheid en hun geloofwaardigheid bij zoekmachines. Als ze dat nu opgeven door bij Google+ te gaan bloggen, betekent dat dat blogs hun oorspronkelijke doel zijn ontgroeid.

In het begin ging het bij blogs vooral om persoonlijke expressie. Maar na een tijdje werd duidelijk dat degene die het meest publiceerde zich ook het best ontwikkelde op het web. Wie niet meegroeide, kwijnde weg. Bloggen werd zo groot dat bloggers niet meer de tijd hebben om andere blogs te blijven volgen.

Door naar Google+ te verhuizen kunnen bloggers weer gewoon bloggen, op een gecentraliseerd platform, oordeelt Technology Review. En ze moeten Google geeneens meer te vriend houden door veel te posten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business