Google overtreft verwachtingen

Google heeft met zijn resultaten de vooropgestelde resultaten overtroffen. Het bedrijf haalt 9 miljard dollar omzet.

Dat is 32 procent beter dan na hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit kwartaal liep af op 30 juni en was het eerste met oprichter Larry Page aan het hoofd van het bedrijf. De winst kwam neer op 2,51 miljard dollar, tegenover 1,84 miljard in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op 8,74 dollar per aandeel.

De sites van Google zelf waren goed voor een omzet van 6,23 miljard dollar. Google’s omzet van partnersites, via het AdSense programma, bereikte 2,51 miljard dollar omzet in het afgelopen kwartaal.

[related_article id=”158901″]

Google+
Tijdens de voorstelling van de resultaten was er veel aandacht voor Google+, het sociale netwerk dat google eind juni lanceerde.

“Ik ben ongelooflijk blij met het geweldige onthaal van Google+, waarmee je dingen kan delen zoals in het echte leven”, zei CEO Larry Page. Al verwart hij de term ‘echte leven’ mogelijk met concurrenten Facebook en Twitter.

Page bevestigt dat er vandaag al meer dan tien miljoen mensen Google+ gebruiken, wat nauwelijks een halve maand geleden werd gelanceerd. Samen zouden ze volgens hem meer dan een miljoen dingen per dag delen.

Android
Ook Google’s mobiele besturingssysteem blijft groeien. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werden er dagelijks zo’n 160.000 toestellen met Android geactiveerd. Vandaag is dat cijfer meer dan verdrievoudigd tot 550.000 per dag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business