HTC schendt Apple-patenten

De Amerikaanse Internationale Handelscommissie (ITC) veroordeelt HTC voor het schenden van twee Apple-patenten.

Apple kloeg de Taiwanese smarpthonemaker in maart aan voor de schending van tien patenten waar er uiteindelijk vier van overbleven. De commissie is van oordeel dat HTC er daar inderdaad twee van schendt, met name 5,946,647 en 6,343,263.

Volgens All Things Digital gaat het om “een systeem en methode om een actie op een strucutuur in een computer uit te voeren”. Het andere gaat om "een real time signaalverwerkingssysteem voor serieel verzonden data". Het eerste patent kan mogelijk ook van toepassing zjin op andere telefoonmakers die Google Android gebruiken.

[related_article id=”158256″]

Welles-nietes
De procedure past in een groter spel dat bedrijven op de mobiele markt de laatste maanden weer oppikken. Gsm-fabrikanten of softwaremakers klagen elkaar aan voor patentschendingen met als doel financiële compensatie te zoeken. Om dat te voorkomen gaat het aangeklaagde bedrijf vaak zelf op zoek naar patenten die zijn aanklager schendt om zo tot een soort minnelijke schikking te komen.

Beroep
HTC zelf heeft al laten weten dat het in beroep gaat tegen de beslissing. “We hebben er een groot vertrouwen in dat we een sterke zaak hebben voor het ITC-proces in beroep en we zijn klaar om ons te verdedigen op alle mogelijke manieren”, aldus Grace Lei, algemeen raadslid van HTC.

Verder nuanceert HTC door te zeggen dat het om een initiële beslissing gaat en dat de ITC geen graten zag in de acht andere patenten waarvan Apple beweert dat HTC ze schendt. Tot slot wijst de Taiwanese telefoonmaker er op dat Apple momenteel patenten schendt van HTC’s pas overgenomen dochterbedrijven S3Graphics.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business