Nieuws

Chinezen maken volledige Apple Store na

Dat de Chinezen losjes omspringen met intellectuele eigendom is niet echt een geheim. Een Amerikaanse blogger stelde vast dat ze zelfs complete winkelconcepten schaamteloos kopiëren.

Jessica Angelson was maar een klein beetje verrast toen ze in de straten van de Chinese stad Kunming een Apple Store ontdekte. In de Chinese steden schieten de filialen van alle bekende Westerse merken immers als paddenstoelen uit de grond.

[related_article id=”158256″]

Veel groter was haar verbazing toen ze de winkel binnenstapte en na een beetje onderzoek ontdekte dat het eigenlijk helemaal geen Apple Store was, maar wel een schaamteloze kopie. Nog vreemder was dat alle werknemers in de winkel ervan overtuigd waren dat ze wel degelijk voor Apple werkten.Of de producten die er verkocht worden namaak zijn weet Angelson niet, maar ze zagen er in ieder geval wel echt uit.

Het is een bizar verhaal, maar voor grote merken als Apple vormen dergelijke praktijken wel een serieuze bedreiging. Als consumenten en zelfs werknemers zich er niet meer van bewustzijn dat ze in een namaakconcept aan het shoppen of werken zijn, waar zit dan nog de sterkte van het originele merk?

appleapple storechinamaatschappijnamaaknieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals