Twitter heeft "een belangrijke financieringsronde" afgerond. Dat meldt het bedrijf op zijn blog. Volgens mediaberichten gaat het om 800 miljoen dollar (564 miljoen euro). Daardoor zou de waarde van Twitter tot 8 miljard dollar (5,6 miljard euro) stijgen. Russische miljardair Het investeringsfonds DST Global, geleid door de Russische miljardair Yuri Milner, heeft een belang in […]

Twitter heeft "een belangrijke financieringsronde" afgerond. Dat meldt het bedrijf op zijn blog.

Volgens mediaberichten gaat het om 800 miljoen dollar (564 miljoen euro). Daardoor zou de waarde van Twitter tot 8 miljard dollar (5,6 miljard euro) stijgen.

Russische miljardair
Het investeringsfonds DST Global, geleid door de Russische miljardair Yuri Milner, heeft een belang in de sociaalnetwerksite gekocht. Dat bevestigt een woordvoerder van DST Global vandaag. Details kan hij niet geven.

Volgens de Britse krant Financial Times verwerft DST Global, dat ook al investeerde in internetbedrijven Facebook, Groupon en Zynga, voor 400 miljoen dollar een aandeel van vijf procent in Twitter. Een andere investeerdersgroep pompt nog eens 400 miljoen dollar in de netwerksite.

Twitter blijft ondertussen groeien. "Een jaar geleden waren er 65 miljoen tweets per dag, nu zijn het er ruim 200 miljoen per dag", zo lezen we op de blog van het bedrijf.