Nieuws

Apple laat verkoop Galaxy Tab 10.1 verbieden

Een Duitse rechter heeft op verzoek van Apple de verkoop van de Galaxy Tab 10.1 van concurrent Samsung opgeschort. In de hele EU behalve Nederland.

Zakenpartners en concurrenten Apple en Samsung zijn wereldwijd in een bitse legale strijd verwikkeld. Apple won deze week een belangrijke slag voor de rechtbank van Düsseldorf. Die gebood dat de Galaxy Tab 10.1 niet mag worden verkocht voordat bewezen is dat Samsung er het intellectuele eigendomsrecht van de iPad niet mee schendt.

Gevangenisstraf en dwangsom
Volgens het Duitse persbureau dpa-AFX hangt het management van Samsung een gevangenisstraf van twee jaar boven het hoofd en een boete van 250.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. Samsung heeft volgens Apple zowel op gebied van design als technologie de iPad gekopieerd.

[related_article id=”158256″]

Omdat de Galaxy Tab 10.1 normaal volgende week in de Europese Unie verkrijgbaar zou zijn, heeft de rechter in Düsseldorf zich waarschijnlijk beroepen op een kort geding op eenzijdig verzoek. Daarbij neemt hij een voorlopige beslissing zonder noodzakelijk beide partijen te horen, omdat het definitieve vonnis anders te laat zou komen.

Samsung vecht vonnis aan
In een reactie aan CNet laat Samsung weten verbaasd en ontgoocheld te zijn over de uitspraak. Het Zuid-Koreaanse bedrijf was niet op de hoogte van Apples eis en beweert ook nooit gehoord te zijn of bewijsmateriaal te moeten hebben aangeleverd. Samsung zal er alles aan doen om de Galaxy Tab 10.1 en andere producten op de Europese markt te brengen en vecht het verkoopverbod aan.

Apple is spaarzaam met commentaar maar herhaalt tegenover Bloomberg het standpunt dat het sinds de eerste rechtszaak tegen Samsung in april inneemt: “Het is geen toeval dat Samsungs nieuwste producten veel op de iPhone en de iPad lijken, van de vorm van de apparaten tot de gebruikersinterface en zelfs de verpakking”, zei woordvoerder Kirstin Huguet.

Het verkoopverbod geldt niet in Nederland, maar daar heeft Apple deze week twee aparte kort gedingen met hetzelfde onderwerp tegen Samsung aangespannen. Die worden vandaag en morgen behandeld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business