Nieuws

Beroemde Apple Store krijgt facelift

Apples flagshipstore in New York krijgt een opknapbeurt. De glazen kubus wordt vernieuwd voor de lancering van de iPhone 5.

In juni werd Apples flagshipstore op Fifth Avenue in New York plots omhuld door gesloten stellingen en begonnen werkmannen met de afbraak van de glazen kubus. Tot gisteren wist niemand wat Apple precies van plan was met zijn iconische winkel, maar het project wordt nu verklaard op de kubus zelf.

De winkel, ook wel the Cube genoemd, is zelfs zonder al de Apple-goodies een toeristische trekpleister. De grote glazen kubus, ontworpen door Peter Bohlin en gebouwd in 2006, heeft daar zeker mee te maken. Bohlin ontving in 2010 zelfs een gouden medaille van The American Institute of Architects voor zijn ontwerp.

[related_article id=”158256″]

beeld: Apple

6,6 miljoen dollar
De flagshipstore is 24 uur open, zeven dagen in de week, het hele jaar door. Apple vond het wel eens tijd voor vernieuwing en startte in juni met een renovatieproject ter waarde van 6,6 miljoen dollar. Dat is bijna evenveel als de kosten van de initiële bouw van het volume, vijf jaar geleden. De kubus werd omhuld door gesloten stellingen en klanten konden nog steeds via de monumentale trap naar de ondergrondse winkel, maar niemand wist wat er precies met de kubus ging gebeuren.

Sinds gisteren staat het plan echter op de omhulde kubus zelf te lezen. Het oude volume wordt vervangen door een gloednieuwe, nagelloze kubus met slechts vijftien glasplaten in plaats van 90. Deze ingreep zal de winkelingang nog minimalistischer maken en zo meer klasse geven, twee elementen die hoogst gewaardeerd worden door Apple. Bij de Pudong Apple Store in China werd eerder al gebruik gemaakt van grotere glasplaten.

Patent pending
Vorig jaar diende Apple nog een patentaanvraag in voor het ontwerp van de bijna tien meter hoge kubus. Het is ook een van de meest gefotografeerde objecten in New York. De nieuwe kubus zou klaar moeten zijn voor de lancering van de iPhone 5 in oktober. Behalve de winkel op Fifth Avenue krijgen de locaties bij Grand Central Station en in Soho een opknapbeurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business