Nieuws

Sony verlaagt prijs PlayStation 3

Sony verlaagt de prijs van de PlayStation 3 tot 249 euro voor het model met 160 GB opslagruimte en lanceert een budget-PSP in Europa voor 99 euro.

Dat kondigde de technologiereus aan tijdens de Gamescom-beurs in Keulen. De prijs van de PS3 Slim met 160 GB daalt van 299 naar 249 euro en het model met 320 GB opslagruimte zal voortaan 299 euro kosten in plaats van 349 euro. De prijsverlaging gaat onmiddellijk in en geldt wereldwijd.

PSP zonder wifi
Naast de prijsverlaging voor de PlayStation 3 kondigde Sony tijdens Gamescom ook een budgetmodel van de PlayStation Portable, de PSP E-1000, voor de Europese markt aan. Hoewel de opvolger van de PSP, de PlayStation Vita, binnenkort in de winkels moet liggen, komt Sony nog met een nieuwe PSP op de proppen.

Veel details zijn er nog niet bekend, buiten dat de draagbare spelconsole 99 euro moet kosten en niet zal beschikken over wifi-ondersteuning. De budget-PSP komt deze herfst exclusief naar de Europese winkels.

Vorige maand verlaagde concurrent Nintendo nog de prijs van zijn draagbare spelconsole 3DS met een derde. Dat gebeurde na tegenvallende verkoopcijfers. In mei van dit jaar daalde de prijs van Nintendo’s Wii nog met 50 dollar.

gaminghome-entertainmentnieuwsplaystation 3ps vitaps3pspsony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen