Nieuws

Meer Bada als tegengewicht voor Android

Voorzitter Kim Soon-taek wil dat Samsung meer inzet op eigen software-ontwikkeling om zijn positie als smartphonebouwer te verstevigen. Na de overname van Motorola door Google moet er vooral aan het eigen Bada-besturingssysteem worden gesleuteld. Dat zou Kim expliciet hebben gezegd, weet de Zuid-Koreaanse krant Dong-a Ilbo.

Als het verslag klopt, bekijkt Samsung de overname van Motorola met de nodige argwaan. Google-CEO Larry Page poogde na de overname de gemoederen bij partners te bedaren door te benadrukken dat Motorola geen competitief voordeel krijgt ten opzichte van andere Android-bouwers.

De overname zou vooral draaien rond het verwerven van een patentenportfolio om Android te verdedigen tegen aanvallen van Apple en Microsoft, luidde het. Maar dat maakt duidelijk geen indruk bij Samsung, momenteel het merk dat de meeste Android-toestellen verkoopt.

[related_article id=”158256″]

Bada is een besturingssysteem op basis van Linux dat Samsung zelf ontwikkelde. Het Koreaanse bedrijf brengt al verschillende jaren smartphones op basis van Bada op de markt, waaronder de Wave-toestellen. Vergeleken met de Galaxy-familie op basis van Android hebben de Wave-telefoons vooralsnog nog maar weinig succes.

De opmerkingen van Kim zijn wellicht ook een reactie op de aanslepende rechtszaken met Apple in Europa en Australië. Door zelf meer software te ontwikkelen, zou het bedrijf meer patenten kunnen vestigen en daardoor sterker staan in dergelijke conflicten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business