De langverwachte Anna-update voor een aantal topmodellen van Nokia is vanaf heden beschikbaar. De update frist Symbian 3 op met een nieuwe interface en een aantal nieuwe features. Anna is via de pc te installeren of rechtstreeks op de telefoon te installeren. De update is beschikbaar voor de N8, Nokia C7, Nokia C6-01 en de […]

De langverwachte Anna-update voor een aantal topmodellen van Nokia is vanaf heden beschikbaar. De update frist Symbian 3 op met een nieuwe interface en een aantal nieuwe features.

Anna is via de pc te installeren of rechtstreeks op de telefoon te installeren. De update is beschikbaar voor de N8, Nokia C7, Nokia C6-01 en de Nokia E7 met uitklapbaar toetsenbord. Het updaten vereist wat tijd en het toestel moet soms meermaals opnieuw opstarten.

De opvallendste nieuwigheid van Anna is een nieuwe iconenset voor de hoofdschermen. De prestaties zijn eveneens wat verbeterd, wat bijvoorbeeld te merken valt bij het vegen tussen verschillende hoofdschermen.

 

Ook op applicatieniveau is er wat gewerkt aan Symbian^3. De gratis navigatiepakket Nokia Kaarten krijgt onder andere een openbaar vervoersmodus en links naar sociale media, de browser is versnelt en zou veiliger zijn, en het AZERTY-toetsenbord kan nu ook in portretstand gebruikt worden.

NFC
Tegelijkertijd met Anna verschijnt ook een app voor Microsoft Communicator, waardoor de highend Nokia’s kunnen inhaken op Microsofts zakelijke IM-server. En een feature enkel voor C7-eigenaars: door de update wordt de NFC-chip in hun toestel geactiveerd, waardoor gemakkelijker foto’s, video’s en contacten te delen. In een aantal Nokia-accessoires zit ook een NFC-chip verwerkt, zodat het volstaat op pakweg een headset in de buurt van de telefoon te brengen om het koppelingsproces op gaan te trekken.

WP7
Hoewel Nokia op punt staat om de transitie naar Windows Phone 7 in te zetten, zou de ondersteuning voor de smartphones met Symbian^3 nog blijven duren. Na deze Anna-update verschijnt er onder andere nog de Belle-update, aldus Nokia, al is daar nog geen concrete verschijningsdatum voor bekend.