Nieuws

Apple bouwt televisie met iOS

Meerdere bronnen beweren dat Apple druk in de weer is met de ontwikkeling van een televisietoestel met besturingssysteem iOS.

Het gerucht dat Apple aan een eigen televisietoestel werkt doet al een tijdje de ronde. VentureBeat gooit nu wat extra olie op het vuur. De technologiesite citeert Gene Munster, Apple-analist bij onderzoeksbureau Piper Jaffray. Die verwacht dat Apple eind 2012 of begin 2013 met een tv komt.

Apple TV was voorbereiding
Munster baseert zich op contacten bij onderdelenleveranciers en op een interne bron bij Apple zelf. Volgens de analist werkt Apple aan een volwaardige televisie die draait op een versie van iOS. Apple heeft met de Apple TV al een settopbox met iOS. Concurrent Google gokt op het op Android gebaseerde Google TV-platform, dat begin volgend jaar naar Europa komt.

[related_article id=”158256″]

Een andere ingewijde die het gerucht over de Apple-televisie bevestigt, is durfkapitalist Stewart Alsop. De man zit in de raad van bestuur van DVR-fabrikant TiVo en van Sonos, een fabrikant van audioapparatuur. Hij hoorde van verschillende contacten over het televisieproject van Apple.

Touchscreen
Alsop meent dat het enige wat Apple nog van gedachten kan doen veranderen de prijs van aanraakgevoelige lcd-schermen is. Apple zou midden jaren 2000 gewerkt hebben aan een computer met aanraakgevoelig scherm. Maar door de hoge kostprijs van de schermen werden de plannen bijgestuurd, met de iPhone als resultaat.

Nu de prijs van de lcd-panelen gedaald is en de kwaliteit gestegen – de iPad met zijn schermdiagonaal van 9,7 inch is daar het bewijs van – verwacht Alsop dat Apple voor het eind van volgend jaar aanraakgevoelige iOS-televisies met een diagonaal van 15 tot 19 inch op de markt moet kunnen brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business