Samsung heeft een berichtenapp ontwikkeld waarmee gratis gecommuniceerd kan worden tussen toestellen met iOS, Android, BlackBerry OS en het eigen Bada. De Zuid-Koreaanse technologiegigant brengt de app, die de naam ChatON draagt, volgende maand in 62 talen en in 120 landen op de markt. Samsung gaat ChatON voorinstalleren op al zijn smartphones en versies voor […]

Samsung heeft een berichtenapp ontwikkeld waarmee gratis gecommuniceerd kan worden tussen toestellen met iOS, Android, BlackBerry OS en het eigen Bada.

De Zuid-Koreaanse technologiegigant brengt de app, die de naam ChatON draagt, volgende maand in 62 talen en in 120 landen op de markt. Samsung gaat ChatON voorinstalleren op al zijn smartphones en versies voor iOS, Android en BlackBerry publiceren in de respectievelijke applicatiewinkels.

 

Uniek aan ChatON is dat er – in tegenstelling tot gelijkaardige berichtenapps als Whatsapp of de BBM-dienst van RIM – gechat kan worden tussen gebruikers van verschillende smartphonemerken en besturingssystemen. Ook komt er een webclient voor computergebruikers.

Naast gratis berichten sturen en chatten in realtime kan je met ChatON groepschatten, audioberichten achterlaten en foto’s en video’s delen. Dat meldt de website Sammy Hub. Samsung gaat de app officieel aankondigen tijdens de IFA-technologiebeurs in Berlijn die deze week van start gaat.