Nieuws

Aten CS1782

Het komt niet bij iedereen voor, maar als je twee desktopcomputers in huis hebt staan, wil je vermijden dat je voor beide telkens een apart scherm, muis, toetsenbord en luidsprekers moet kopen. Dan komt een computerswitch altijd van pas.

Eenvoudig schakelen van de ene naar de andere computer met een druk op de knop, het kan niet gemakkelijker, toch?

Aten brengt met de CS1782 een switch die zowat alle nieuwste technologie ondersteunt. Zijn belangrijkste troef is 3D-ondersteuning voor 120 Hz 3D-monitors met een DVI-aansluiting. Zo kun je bijvoorbeeld probleemloos wisselen tussen je werkcomputer, waar 3D van geen belang is, naar je gamecomputer. Om de ervaring nog beter te maken, heeft Aten ook een 7.1-surroundfunctie.

Vooral dankzij die surroundfunctie lijkt de achterkant van de switch bomvol met aansluitingen te staan. Gelukkig staat er bij elke aansluiting een duidelijke omschrijving waarvoor het dient, met dito kleurcode van de audiostekkers.

Vooraan vinden we maar drie aansluitingen terug, namelijk een microfoon-ingang, een hoofdtelefoonuitgang en een USB-aansluiting. Alle drie bijzonder handig dat ze vooraan staan, maar we vinden het zonde dat er niet met USB 3.0 wordt gewerkt. Als je computer USB 3.0-poorten heeft, dan moet je voor meer snelheid de USB-stick of harde schijf rechtstreeks in de computer prikken.

Aten CS1782
Prijs: 199 euro (augustus 2011)

PRO: 3D-ondersteuning; 7.1-surround; snelle schakeling tussen twee computers.
CONTRA: geen HDMI-aansluitingen; geen toslink- of digitale coax-aansluitingen; geen USB 3.0.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business