Nieuws

Maker La Noire onder extern bewind

Het succesvolle Australische spelontwikkelbedrijf Team Bondi, dat onder andere LA Noire maakte, komt onder extern bewind te staan. Het bedrijf zoekt nu investeerders of een overnamepartner.

De ontwikkelaarsstudio kreeg met redelijk wat controverse te maken de afgelopen maanden: geruchten deden de ronde dat Team Bondi zijn intellectueel eigendom vorige maand verkocht aan concurrent KMM Studios. Ook de onorthodoxe scheiding van Rockstar, de uitgever van LA Noire, leverde Team Bondi geen goede punten op.

Misnoegde ex-werknemers klaagden bovendien over erbarmelijke werkomstandigheden en problemen met het bestuur in de afgelopen maanden.

George Miller
De externe bewindvoerder probeert nu een investeerder te vinden, of zelfs een overnamepartner. Verscheidene leden van het Team Bondibestuur werden de afgelopen weken gezien bij de studio van filmmaker George Miller. Dat versterkte de geruchten over een overname alleen maar. Miller is eigenaar van KMM Studios en de zijtak voor digitale animaties, Dr D Studio.

Volgens de Australische Securities en Investments Commission zijn Riad Tayeh en David Solomons van de Vries Tayeh op 30 augustus aangesteld als gezamenlijke bewindvoerders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business