Nieuws

Option investeert 1,5 miljoen dollar in automarkt

De specialist in draadloze communicatie Option sluit een strategisch partnerschap met het Amerikaanse Autonet Mobile. De bedrijven gaan samen werken aan wat het eerste platform voor mobiele applicaties voor auto"s moet worden. Option investeert daarvoor 1,5 miljoen dollar in het bedrijf.

Het nieuws duwt het aandeel Option in de vroege handel tegen de trend in hoger. Na een uur handel wint het bedrijf zo"n 5 procent.

In een persbericht noemt Option het in San Francisco gevestigde Autonet Mobile een belangrijke speler in connectiviteit in auto"s. "Dit partnership zal Options draadloze modules en software aanwenden om de eerste mobiele, IP-gebaseerde Telematics Control Unit (TCU) voor auto"s voort te brengen."

[related_article id=”161563″]

Auto in netwerk
Met het systeem moeten autoconstructeurs hun auto"s kunnen koppelen aan snelle, mobiele netwerken. Gebruikers kunnen op die manier apps downloaden in de wagen zelf of via smartphones of tablets. Dat moet zowel de functionaliteit van de wagen als de rij-ervaring verbeteren.

Jan Callewaert, algemeen directeur bij Option, spreekt van een belangrijke investering en strategische zet. "Het businessmodel van Autonet Mobile is vrij aantrekkelijk voor ons omdat het wil uitgroeiten tot de appstore voor de automobielsector. We zien de sector van connected cars dan ook als een belangrijke verticale groeimarkt." Callewaert zal zelf ook deel uitmaken van de raad van bestuur van Autonet Mobile.

Als onderdeel van de overeenkomst is Option de voorkeursleverancier van draadloze modules en software. Het gaat echter niet om een exclusieve overeenkomst: Option mag ook nog met andere partners uit de autosector samenwerken.

Option verwacht dat de overkeenkomst vanaf het eerste semester van 2012 zal bijdragen tot de financiële resultaten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business