Nieuws

Samsung heeft interesse in MeeGo

Samsung Electronics overweegt om het besturingssysteem voor smartphones MeeGo over te kopen en het te gebruiken als zijn eigen proprietair (gesloten) platform.

De geruchten komen van Mobilemedia. Maar ze zijn wel tekenend voor het probleem dat smartphonemakers tegenwoordig hebben. Velen onder hen zijn erg afhankelijk van Googles Android. En dat is een probleem nu Google zelf telefoonbouwer Motorola Mobility heeft gekocht.

Nu smartphonemakers de strijd zullen moeten aangaan terwijl ze zo afhankelijk zijn van het product van de concurrent, is het dus aantrekkelijk om een eigen besturingssysteem te hebben.

[related_article id=”161563″]

Eerst geruchten over WebOS
Het is trouwens niet het eerste gerucht dat Samsung aan het shoppen is naar een mobiel besturingssysteem. Er werd ook al gefluisterd dat het WebOS van HP wil overkopen. Geruchten die Samsung genadeloos de kop heeft ingedrukt.

Het is mogelijk dat ook deze nieuwe geruchten naar het land der fabelen verwezen worden. Samsung heeft immers nog steeds Bada, een eigen softwareplatform voor mobiele telefoons.

MeeGo is een project waar Nokia en Intel samen hun schouders onder gezet hadden. Nokia heeft er uiteindelijk voor gekozen om MeeGo helemaal te droppen, waarna MeeGo eigenlijk op sterven na dood was. Nokia heeft uiteindelijk maar één Meego-telefoon gebouwd. Intel heeft er waarschijnlijk niet heel veel trek in om MeeGo alleen te gaan ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business