Nieuws

Facebook verdubbelt omzet tot 1,6 miljard dollar

Sociale netwerken als Twitter en Google+ doen amper afbreuk aan het succes van Facebook. Het bedrijf verdubbelt zijn zakencijfer in een half jaar tijd.

De eerste helft van 2011 bracht niet alleen 1,6 miljard dollar omzet voor Facebook, maar er bleef ook een aardig bedrag daarvan hangen in de zakken van het bedrijf. De nettowinst klokte af op 500 miljoen dollar.

De cijfers zijn niet officieel, want Facebook is niet beursgenoteerd en is bijgevolg ook niet verplicht zijn financiële gegevens vrij te geven. Het gaat hier dus om schattingen. Maar aangezien investeerders het bedrijf op 80 miljard dollar schatten, zijn de aantallen wel plausibel.

Beter dan vorig jaar
Cijfers van vorig jaar zijn er wel uit een aanbieding van aandelen. Toen maakte Facebook 355 miljoen winst in de eerste negen maanden van 2010 met een omzet van 1,2 miljard dollar.

Facebook heeft 750 miljoen gebruikers en die spenderen dankzij spelletjes zoals Farmville heel wat meer tijd op de site dan ze anders zouden doen. Het mag dan ook niet verwonderen dat Google+, een concurrerend sociaal netwerk, kort na zijn lancering in juni ook spelletjes ging aanbieden.

Google+ haalde trouwens in de eerste twee weken zo’n tien miljoen gebruikers. Klein bier vergeleken met het aantal Facebookleden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business