Nieuws

Symbian krijgt apps van Microsoft

Microsoft gaat dit jaar enkele van zijn mobiele apps uitbrengen voor Nokia-smartphones met het besturingssysteem Symbian.

De samenwerking tussen Microsoft en de Finse telefoonfabrikant gaat blijkbaar verder dan het ontwikkelen van exclusieve smartphones met Windows Phone 7 als besturingssysteem. In een gezamenlijke blogpost kondigen beide bedrijven aan dat er in het vierde kwartaal mobiele apps van Microsoft naar Nokia-smartphones met Symbian Belle komen.

Zakelijke apps
De sofware wordt uitgerold naar de eigenaren van een nieuw Symbian Belle-toestel of een Symbian Anna-apparaat dat naar Belle is geüpdatet. De eerste lading gratis apps omvat Microsoft Lync 2010 Mobile, PowerPoint Broadcast, OneNote en Document Connection.

[related_article id=”161452″]

In 2012 volgt een tweede update met onder meer SharePoint-ondersteuning voor Microsoft OneNote en de toevoeging van Microsoft Word, Excel en PowerPoint als standaardapps aan Symbian.

Symbian in de toekomst
Toen Nokia begin dit jaar aankondigde in zee te gaan met Microsoft voor het gebruik van Windows Phone 7, leek de toekomst van Symbian twijfelachtig. In juni droegen de Finnen de verdere ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem over aan consultancybedrijf Accenture.

Toch is dit alles volgens Nokia geen reden om aan de toekomst van Symbian te twijfelen. De telefoonfabrikant grijpt de aankondiging van de lancering van de Microsoft-apps aan om er nogmaals op te wijzen dat het zich ertoe verbindt om Symbian minstens nog tot 2016 te ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business