Na haar ontslag als algemeen directeur stapt Carol Bartz ook op als lid van de raad van bestuur van Yahoo. Haar vertrek en een zeer expliciet interview deden veel stof opwaaien. Bartz werd begin vorige week per telefoon ontslagen als algemeen directeur. Ze leidde het bedrijf sinds februari 2009. Na haar ontslag gaf ze een […]

Na haar ontslag als algemeen directeur stapt Carol Bartz ook op als lid van de raad van bestuur van Yahoo. Haar vertrek en een zeer expliciet interview deden veel stof opwaaien.

Bartz werd begin vorige week per telefoon ontslagen als algemeen directeur. Ze leidde het bedrijf sinds februari 2009. Na haar ontslag gaf ze een opmerkelijk interview aan Fortune waarin ze de raad van bestuur als "idioten" bestempelde. Ook zei ze dat ze zich erbijgelapt voelde (de originele quote was een tikkeltje explicieter).

Ondanks die uitspraken zei ze toen wel dat ze lid zou blijven van de raad van bestuur. Maar een woordvoerder van Yahoo vertelt aan nieuwsdienst Bloomberg dat ze op 9 september ook hiervoor ontslag nam.

Of dat rechtstreeks te maken heeft met haar opmerkelijke uitspraken is onduidelijk. Maar al snel na het bewuste interview stuurde de raad een mededeling uit met de boodschap dat Bartz verplicht was om ontslag te nemen.