Nieuws

ZDNet live op Microsofts Build-conferentie

Microsoft gaat vandaag details bekendmaken over de volgende versie van Windows, Windows 8. Onze reporter is in Californië om verslag uit te brengen vanaf 18.00 uur onze tijd. Kom vanavond dus zeker nog eens terugkijken naar ZDNet.

Microsoft is ons al een tijdje informatie aan het voederen over Windows 8. Maar vanavond wordt, naar alle waarschijnlijkheid, een volledige versie onthuld.

Onze reporter is ter plaatse op de Build-conferentie, die vroeger de Professional Developer Conference heette. Zulke grootse bijeenkomsten organiseert Microsoft alleen als het iets echt belangrijks te vertellen heeft. Vanavond om 18.00 uur onze tijd start de eerste presentatie.

[related_article id=”161452″]

Als de internetverbinding ginder een beetje meewerkt, kun je op ZDNet live verslaggeving volgen. In elk geval lees je hier als eerste het belangrijkste nieuws.

Tipjes van de sluier
Er zijn al enkele nieuwtjes op voorhand uitgelekt. Zo werd al duidelijk dat er een nieuwe interface aankomt die Metro heet. Die grafische schil geeft de computer of de tabletcomputer hetzelfde uitzicht als een smartphone met Windows Phone 7.

Ook de snelle opstarttijd is een nieuwtje dat Microsoft op voorhand gelekt heeft. Acht seconden zou het besturingssysteem nodig hebben om van een koude start volledig op te starten.

Het derde belangrijke nieuwtje over Windows 8 ligt diep onder de motorkap verscholen. De virtualisatietechnologie Hyper-V maakt de overstap van Windowsservers naar gewone computers. Daarmee kunnen meerdere besturingssystemen naast elkaar draaien op eenzelfde pc. Dat is vooral handig voor testers en systeembeheerders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business