Nieuws

Sportvloer krijgt belijning met ledlampjes

Een veld dat je voor meerdere sporten kunt gebruiken. Dat roept misschien vermoeiende herinneringen op aan de lessen lichamelijke opvoeding, waarin je vooral bezig was met het zoeken naar de lijnen van het volleybalveld.

Dat is nu voorbij: het Nederlandse bedrijf Ledssport heeft een sportveld ontwikkeld waarin de lijnen afgetekend worden door ledlampjes. En led-technologie betekent dat je het veld ook onmiddellijk kunt veranderen.

Duidelijkheid en rust
Volgens Ledssport gaat het vooral om duidelijkheid en rust op het speelveld. Bovendien kunnen sporthallen nu verschillende sporten verzorgen op dezelfde vloer.

Ook voor gehandicapten biedt het zogenaamde Ledcourt veel voordelen. In Rotterdam is in de gymzaal van een school voor kinderen met een visuele handicap zo"n vloer aangelegd. Door het Ledcourt zijn de kinderen zonder extra hulpmiddelen weer in staat om te sporten, omdat het contrast in de sportvloer veel groter is dan met gewone belijning.

Andere toepassingen
Daarnaast zijn extra belijningen aangelegd, waardoor docenten nog meer sporten kunnen aanbieden. In de oude situatie was dat niet mogelijk omdat de vele lijnen verwarrend zijn.

Volgens Ledssport kan deze techniek niet alleen voor sportvelden gebruikt worden. Ziekenhuizen kunnen bijvoorbeeld interactieve paden in de vloer installeren. Ook voor interactieve spelletjes is de ledvloer perfect.

Bekijk hiernonder een voorbeeldfilmpje van het interactieve sportveld:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business