Nieuws

YouTube krijgt ingebouwde videobewerking

Filmpjessite YouTube krijgt een gloednieuwe videobewerker waarmee gebruikers eenvoudig hun materiaal kunnen aanpassen.

Het gaat niet om de losse videobewerker waarmee je clips aan elkaar kunt plakken, die YouTube via zijn proefkanaal TestTube aanbiedt. Wel gaat het om een nieuwe tool waarmee je video’s kan retoucheren zonder dat je ze opnieuw moet uploaden.

Naast de beeldbewerking kan je video’s roteren, bijknippen of beter laten belichten. “We merken dat veel van de geüploade filmpjes een opschoonbeurt en wat basis-videobewerking kunnen gebruiken”, vertelt YouTube-productmanager Jason Toff aan onze collega’s van CNet. “Veel video’s hebben extra beeldmateriaal aan het begin of het einde dat kan worden bijgetrimd, veel zijn er schokkerig en kunnen gestabiliseerd worden, je hebt te donkere video’s enzovoort.”

YouTube krijgt ingebouwde videobewerking.

Ook kun je kiezen uit veertien effecten. Die zijn ontwikkeld dankzij fotobewerker Picnic, die vorig jaar door Google werd overgenomen. Ook kan je snel het geluid van een video vervangen door een royaltyvrij nummer dat je legaal online mag gebruiken. Deze mogelijkheid bestaat al langer, maar wordt nu geïntegreerd in de videobewerker.

Ongedaan maken
Een leuke mogelijkheid aan de nieuwe editor is dat je clips kunt bewerken terwijl de originele video bewaard blijft. Wanneer je niet tevreden bent met je aanpassingen, dan kan je altijd de originele video terugzetten op dezelfde URL en met dezelfde commentaren. De voorwaarde is wel dat het filmpje minder dan duizend keer werd bekeken. Vanaf dan moet je hem als een nieuwe video bewaren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business