Nieuws

Noorse politie zoekt Warcraft-vrienden Breivik

De politie van Noorwegen probeert te achterhalen met wie de terrorist Anders Breivik samenspeelde in het spel World of Warcraft.

Breivik speelde regelmatig World of Warcraft (WoW), een populair onlinerollenspel in de fantasysfeer. Concreet wil de politie contact opnemen met een zestal mensen met wie hij regelmatig speelde. Ook als deze mensen in het buitenland zitten. De Noorse aanklager Christian Hatlo zegt aan de Noorse krant VG Nett (vertaling) dat de politie intussen contact heeft opgenomen met spelfabrikant Blizzard.

Hatlo zegt niet dat de medespelers verdacht worden. Vermoedelijk wil de politie vooral weten hoe de man zich gedroeg. WoW, dat zo’n twaalf miljoen spelers telt, is zeer populair in teamverband. Daarbij wordt er soms intensief gecommuniceerd. Het blijft overigens niet beperkt tot de games die hij speelde, ook zijn Facebookcontacten en e-mails worden gecontroleerd.

Silvermoon
Breivik gebruikte in WoW regelmatig de spelersnaam Conservatism of Conservative en speelde op de Silvermoon-server. Al is dat laatste weinig relevant om medespelers te identificeren. Silvermoon Europe heeft namelijk meer dan 27.000 spelers.

De 32-jarige Anders Behring Breivik pleegde op 22 juli 2011 twee aanslagen in Noorwegen. Hij liet een bom afgaan in de hoofdstad Oslo en schoot tientallen jongeren neer op een bijeenkomst op het eiland Utoya. In totaal kwamen er 77 mensen om. Later werd een manifest van de man teruggevonden waaruit blijkt dat hij uit extreemrechtse motieven handelde.

aanslagandersblizzardbreivikjustitiemaatschappijnieuwsnoorwegensilvermoonworld of warcraftwow

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals