Nieuws

Samsung wil Europese lancering iPhone 5 vertragen

Behalve in thuisland Zuid-Korea zou Samsung ook in Europa de verkoop van de iPhone 5 van Apple willen vertragen of verbieden.

Dat bericht persagentschap Reuters op basis van een artikel in de Zuid-Koreaanse krant Maeil Business Newspaper. Gisteren getuigde een topman van Samsung die anoniem wil blijven in The Korea Times dat zijn bedrijf de lancering van de iPhone 5 in Zuid-Korea wil aanvechten. Samsung zou daarvoor een patentaanklacht rond draadloze technologieën voorbereiden.

Samsung weet niet of iPhone 5 patenten schendt
Samsung gaat ervan uit dat de iPhone 5, die het ondanks eerdere verzoeken nog niet heeft gezien, gebruik zal maken van enkele basistechnologieën rond mobiele communicatie waar het een patent op heeft. De kans is dus reëel dat de vermeende plannen van Samsung een storm in een glas water zijn. 

[related_article id=”158256″]

De verhouding tussen de twee zakenpartners en rivalen is helemaal verzuurd sinds Apple in april van dit jaar Samsung voor de rechter daagde wegens het kopiëren van het design en de interface van de iPhone met zijn Galaxy-smartphonelijn. Momenteel lopen er 23 rechtszaken in verschillende landen rond auteursrecht en schending van patenten tussen Apple en Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business