Nieuws

iTalc 2.0.0

[download_file] iTalc is wellicht geen tool die je snel thuis zult installeren. Maar het is wel een uitstekende oplossing voor wie een schare computergebruikers in het vizier of het gareel moet zien te houden. Juist, zoals in schoolomgevingen.

iTalc bestaat uit twee componenten: een clientmodule en een master. Deze laatste installeer je alleen op de hoofd-pc, van waaruit je de andere toestellen wilt kunnen monitoren. Die genereert dan een private sleutel en een publieke sleutel. Het is nu de bedoeling dat de publieke sleutel wordt gebruikt door de clientmodules, die je dus op de andere pc’s installeert.
Klaslokaal
Start je de mastermodule de eerste keer op, dan maak je het best eerst een ‘klaslokaal’ aan en neem je daarbinnen de verschillende computers (met de clientmodules) op. Idealiter vul je hier niet alleen de computernaam en het IP-adres in, maar ook het MAC-adres van de clients. Dat maakt het mogelijk dat je vanuit de master-pc alle clients in één keer kunt laten opstarten via wake-on-lan. Op voorwaarde uiteraard dat de clients deze functie ondersteunen.
Van alle aangesloten clients kun je ook een live miniatuurweergave bekijken. Een dubbelklik volstaat om die over het volledige scherm uit te vergroten. Je kunt specifieke clients ook blokkeren (er verschijnt dan een hangslot over hun scherm) of een berichtje sturen (verschijnt in de vorm van een pop-up). Of je neemt doodgewoon hun toestel over.
Ook handig is dat je je eigen scherm naar een of meer clients kunt doorsturen, hetzij op hun volledige scherm, hetzij in een apart venster, zodat ze jouw beeld alsnog kunnen minimaliseren en met hun eigen toepassingen verder werken. Een snapshot maken van een bepaald scherm zit er eveneens bij. En op het einde van de rit zet je netjes alle pc"s met één muisklik weer uit.
Windows 7
De tool werkt onder Windows 7. Maar een beetje storend is wel dat de clients, wanneer je die met iTalc overneemt of bekijkt, eerst een bericht van Windows 7 te zien krijgen dat ze beter kunnen overschakelen naar een Windows 7 Basic-kleurenschema.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business