Nieuws

HP onder druk om pc-afdeling te houden

Computergigant HP gaat mogelijk afstappen van zijn voornemen om zijn pc-afdeling te verkopen of af te stoten.

De groeiende bezorgdheid bij groothandelaars over het lot van de pc-afdeling van HP doet hen overstappen naar merken als Dell, Acer en Lenovo, schrijft het Taiwanese zakenblad Digitimes. Vooral Acer zou profiteren van de onduidelijkheid rond de toekomst van HP’s pc-afdeling.

Vertrouwen
De bronnen van Digitimes menen dat de ODM-partners van HP, dat zijn de fabrikanten die de hardware produceren zoals Foxconn en Quanta Computer, hun vertrouwen in HP terugvinden indien de plannen om de pc-afdeling af te stoten geannuleerd worden.

[related_article id=”152275″]

In een conference call met investeerders opperde HP-bestuurslid Ray Lane vandaag dat HP’s pc-afdeling, de zogenaamde Personal Systems Group, toch behouden zou worden. “Onze bedoeling was na te gaan of een verkoop onze klanten en investeerders een voordeel zou bieden maar als dat niet het geval blijkt, worden de plannen herzien”, aldus Lane

Stoelendans
De raad van bestuur van HP besloot gisteren om directeur Leo Apotheker te vervangen door de 55-jarige Meg Whitman. Zij stond van 1998 tot 2008 aan het hoofd van Ebay. In de elf maanden dat Apotheker het beleid voerde, daalde het aandeel van HP met liefst 45% in waarde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business