Nieuws

Aanvallen op internetbankieren blijven

De aanvallen op internetbankieren blijven aanhouden, nadat er dit jaar al 80.000 euro is ontvreemd. Waakzaamheid blijft geboden volgens Febelfin.

In augustus van dit jaar werden al enkele tientallen gevallen van fraude bij internetbankieren opgetekend, nu zouden dat er al honderd zijn. Daarbij werd in totaal 80.000 euro ontvreemd, meldt de Belgische federatie van de financiële sector Febelfin.

"Indien de consument een verdachte transactie opmerkt of zijn sessie internetbankieren plots anders verloopt, kan hij het best zijn sessie afsluiten en zijn financiële instelling contacteren", aldus Febelfin.

Tips
De federatie meldt dat de fraude mogelijk wordt gemaakt door virussen die zich op de computer van de consument nestelen. Daarom vraagt Febelfin oplettendheid tijdens het uitvoeren van transacties via internetbankieren. "Plaats alleen een juiste elektronische handtekening voor een opdracht die je zelf hebt gevraagd of verwacht, stop de transactie onmiddellijk bij twijfel en contacteer de bank en controleer regelmatig de rekeningstand", luiden de veiligheidstips van de federatie.

De Belgische financiële instellingen vergoeden de getroffen consumenten, tenzij een grondig onderzoek grove nalatigheid zou aantonen, aldus nog Febelfin.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business