Nieuws

iTunes Match nog niet naar Europa

Amerikanen krijgen eind oktober toegang tot iTunes Match, de onlinemuziekdienst van Apple. Maar over een Europese lancering houdt het bedrijf de kaken op elkaar.

Tijdens de presentatie die Apple gisteravond hield, sprak algemeen directeur Tim Cook alleen over de introductie in de Verenigde Staten.

Er is best wel wat interesse in iTunes Match, omdat de dienst als eerste de mogelijkheid biedt om je muziekcollectie naar verschillende toestellen te streamen vanuit de cloud zonder dat je eerst alle bestanden moet uploaden. iTunes Match kijkt naar jouw muziekcollectie en "matcht" ze met liedjes die al in de bibliotheek van Apple staan. Alleen de liedjes die het niet kent, moet je zelf uploaden.

Dat is bij andere diensten doorgaans anders. Bij Google Music (officieel ook enkel in de VS beschikbaar) moet je je volledige muziekcollectie eerst zelf uploaden voor ze beschikbaar wordt voor je mobiele toestellen. Best lastig met de downloadlimiet die de meeste internetproviders hanteren en een collectie van enkele tientallen, zo niet honderden gigabytes.

[related_article id=”158256″]

Het is koffiedik kijken wanneer iTunes Match in Europa beschikbaar zal zijn. Mogelijk zal Apple hierdoor later zijn dan Sony, dat met zijn Music Unlimited-dienst vermoedelijk eind dit jaar een gelijkaardige matchingfunctie gaat aanbieden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business