Nieuws

Steve Jobs-gekte slaat toe op eBay

Minder dan een dag na het overlijden van Apple-medeoprichter Steve Jobs ruikt een aantal verkopers de kans om grof geld te verdienen op veilingsite eBay.

De hoogste prijzen worden gevraagd voor domeinnamen die met Jobs te maken hebben. Zo vragen de eigenaars van "Stevenjobsrip.com" en "stevejobstributes.com" een miljoen dollar voor hun site. "Legendarystevejobs.com" moet voor 200.000 dollar van de hand gaan. Het is echter hoogst onwaarschijnlijk dat deze bedragen worden geboden.

Van Playboy tot Star Wars
Het lijkt er wel op dat iedereen die een Steve Jobs-verzameling in huis heeft, het moment gekomen acht om die de deur uit te doen. Veel veilingen zijn begonnen meteen nadat het overlijden van Jobs bekend werd. Een overzicht van een aantal opmerkelijke items waar gisteravond al kandidaat-kopers voor te vinden waren:

Een exemplaar van de Amerikaanse Playboy van februari 1985. Met nog acht uur te gaan wordt al 56 dollar geboden omdat het een interview bevat met de toen 29-jarige Jobs. De kopers bieden duidelijk voor het interview: ook een exemplaar van Time Magazine van vorig jaar levert al zeker 40 dollar op.

Een gesigneerde foto van Steve Jobs die met een iMac van de eerste generatie poseert levert al minstens 3.950 dollar op. Al 39 kandidaat-kopers hebben een bod uitgebracht. Ook andere gesigneerde foto"s doen het goed. De jonge Steve Jobs die een appel vasthoudt zal al zeker 550 dollar opbrengen. Een foto waarop Jobs al met baard te zien is blijft steken op 200 dollar.

De eerste uitgave van het blad Macworld uit 1984 is voor verzamelaars al 202,5 dollar waard. Met op de cover uiteraard Jobs. Een poppetje van Jobs blijft voorlopig steken op 182 dollar. Wellicht omdat er meerdere gelijkaardige poppetjes voorlopig nog zonder kandidaat-koper zijn. Een griezelig aandoende pluchen versie heeft voor 99 dollar een koper gevonden.

Herinnert u zich de scène uit Star Wars waarin Han Solo in carboniet wordt gegoten? Iemand maakte een versie met daarin Steve Jobs, en die blijkt als iPhone-beschermer bruikbaar. Het kleinood staat al op 91 dollar genoteerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business