Nieuws

Ballmer toont nieuwigheden Windows 8

Microsofttopman Steve Ballmer is al druk bezig Windows 8 te verkopen. Op een evenement van Dell heeft hij enkele nieuwe functies van het besturingssysteem voorgesteld.

Als je de computer vergrendelt, krijg je in Windows 8 een foto van een berglandschap te zien. Dat was al zo in de ontwikkelaarspreview die Microsoft heeft vrijgegeven. Maar een nieuwigheid is dat de computer zelfs in vergrendelde toestand meldingen blijft geven over nieuwe e-mails en posts op sociale netwerken.

Nog voor je je weer aanmeldt, weet je al wat er staat te wachten. En daarmee lijkt het desktopbesturingssysteem weer wat beter afgestemd om ook te dienen op tabletcomputers.

[related_article id=”160534″]

Kritiek op startscherm
Ballmer heeft ook het startscherm nog eens onder de aandacht gebracht. Sinds de vrijgegeven ontwikkelaarspreview is er niets aan veranderd, maar de topman nam toch de tijd om het startscherm nog even te demonstreren. Hij toonde hoe je de "tegels" (een term van Microsoft voor knoppen) op het startscherm kunt vastnemen en verplaatsen.

Van alle nieuwigheden aan Windows 8 valt het nieuwe startscherm toch wel het meest op. Al was het maar door de negatieve reacties die het heeft losgeweekt. En die harde kritiek is bij Microsoft aangekomen. De baas van Windows Live, Steven Sinofsky, heeft daarover al geblogd dat deze versie van het startscherm nog niet definitief is. De punten van kritiek zullen aangepakt worden, beloofde hij.

Nieuwsfeed
Ballmer demonstreerde op het Dell-evenement ook hoe je gegevens uit een nieuwsfeed kunt halen en er een tegel van kunt maken. Die tegel staat dan op het startscherm en wordt constant bijgewerkt met de meest recente gegevens. Zo hoef je het startscherm niet te verlaten om info te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business