Nieuws

Geen Nokia’s met Windows Phone in België

Niemand die er nog aan twijfelt dat Nokia volgende week op Nokia World in Londen de eerste telefoons op basis van Windows Phone 7.5 zal aankondigen. Deze belangrijke lancering zal echter niet wereldwijd plaatsvinden, meldt CNet op basis van uitspraken van Nokia-baas Stephen Elop.

Nederland is voor Nokia een belangrijke markt en staat volgens onze bron al zeker op de lijst van lanceerlanden. Voor België is dat echter niet het geval. Belgen zullen Nokia-toestellen met Windows Phone 7.5 pas vanaf 2012 in de winkel zien liggen.

Eén reden voor de vertraging is dat het marktaandeel van Symbian-toestellen in ons land nog te groot is. Een massale lancering van nieuwe toestellen met een beter en mooier systeem dan Symbian zou de omzet te veel beïnvloeden. Nokia wil met andere woorden eerst de huidige voorraden van Symbian-telefoons de deur uitdoen vooraleer met Windows Phone-toestellen uit te komen.

[related_article id=”161563″]

Het zou ook verklaren waarom Nokia de N9-smartphone op basis van MeeGo nog wel heeft uitgebracht in ons land, maar niet in Nederland. Blijkbaar ziet het bedrijf nog mogelijkheden om gedurende enkele maanden dit topmodel aan de man te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business